Oude spelletjes!

3 July 2010
Iedereen heeft vaak genoeg achter de pc gezeten en sinds de zoveel jaren zijn er vele spelletjes ontstaan ben al een gamer sinds 1999 al op dit moment minder frequent.
Er is minder behoefte aan heb is het des al niette min nog weleens leuk een keer een spel te spelen. Heerlijk ouderwets Age of empires 2 of ouderwets Mario op de nintendo Gaming system.

Nes Nintendo Gaming system


Hierop heb ik de eerste spelletjes gespeeld (Mario Duckhunt) toen ik 6-7 jaar oud was.
Elke middag in groep 3 met een oud school vriendinnetje, waarmee ik blokfluit speelde.
Elke maandag middag een uurtje a 2 uur daar in de flat verblijven omdat mijn ouders aan het werk moesten.
Best eng op 6 hoog terwijl je 7-8 jaar oud was. Heerlijk rond rennen klieren. Ze is toen m'n blokfluit jaar afgelopen was verhuisd naar Breda.
Sindsdien een enkele keer gezien.

Dungeon keeperEen oud spelletje met geniale muziek waar ik vroeger ontzettend bang van werd. Als 12 jarig jongetje heerlijk achter de pc. Genieten van je eerste Slecht tegen goed spelletje.
Kijkend naar de 3d beelden afvragend wat echt is en niet. De muziek zelf was zo eng dat ik een paar nachten heel slecht heb geslapen. Een klassieker! Om te leren wat goed en slecht is.

Geniale uitspraken van de Commentator die je begeleid.
Quotes van het spel zelf. Sommige grappig en sommige standaard ;) je moet het spel maar net kennen :).

The SimsEen geweldig spel dat ik in groep 6 speelde heerlijk met de familie relatie gebeurtenissen.
En als alles saai werd cheat je een paar miljoen voor jezelf met de cheats die je in het spel had.
Leukste was nog de deur weghalen zodat iedereen verbrandde of je gaf jezelf een paar miljoen simoleons.

Genoten van het spel, om alles in te richten en te doen wat je kon.

Unrealtournament G.O.T.YEen spel dat ik van top tot teen heb uitgespeeld, een heerlijke shooter die zo weg schiet. Doet het perfect op lan parties! en werkt ideaal als je een snel simpel spel wilt spelen.
Minstens een week tijd in dit spel.heerlijk tegen al mijn kameraden gespeelt zelfs nu nog een spel die tot verbeelding werkt en op je reflexen. al heb je er niks aan in het echte leven.

Counterstrike SourceSpel dat ik minstens 1000 uur heb gespeeld omdat ik een tijdje niks te doen had daarom had ik iets nodig om mijn tijd te doden een nieuw spel toendertijd.
Had een grote community achter zich zitten en deze had vele clans voor een tijdje rond gezwerft in een clan genaamd DKE (Denk dat deze nog bestaat maar alleen het battlefield gedeelte).
Heerlijk hoe ze samen en alles op teamspeak tegen elkaar konden praten vele vrienden daar gemaakt. En vele verloren aan WOW. (wat ik nu nog steeds haat) Ik kan niet tegen wow. Het kost teveel tijd.

MMORPGS:


Algemeen leuke tijd doders maar om er echt in een spel te komen gaat het veel tijd kosten en je moet het spel net leuk vinden of met een goede vriendin spelen. Samen blijft het spelen toch altijd leuker dan alleen.

Maple storyTijdje maplestory gespeelt maar.ik vond het na verloop van tijd een beetje dat de quest saaier werden. Vraag me nog steeds af wat, en waarom, ik dit spel nu 3x heb geprobeerd.
Het valt me toch elke keer weer tegen. Je moet namelijk precies hetzelfde doen. Dat is toch iets wat ik van Maplestory tegen vie (eigenlijk wel elke mmorpg)l.
Elke keer hoop je naar leuke werelden te gaan maar het komt er niet van. Ik verwachtte teveel van dit spel.

Cabal onlineEen tijd gespeeld omdat ik iets nieuws wou proberen heb een stuk of 5 mmorpgs gespeeld maar toch bevalt het me niet meer.
Leuk om te doen maar er gaat teveel tijd in zitten. Cabal online was toendertijd dat ik het speelde in beta fase en het was leuk om daar te lvlen, hierbij heb ik in de 3e in de
zomervakantie een hele nacht doorgehaald en lvlde ik van 0 ->30 in een nachtje. Misschien dat ik er te snel doorging maar het werd te eentonig. net als bij de meeste mmorpgs het geval is.
Teveel hetzelfde.

Perfect World europeGespeeld met een goede vriendin die ik nu niet meer spreek met reden. Leuk omdat je er met heel veel mensen snel in aanraking kwam.
Heb tot hedendaags nog teamspeak contact met een paar serviers en wat duitsers (STARS Faction).
Eens in de 2-5 weken een avondje vermaken als je toch niks te doen hebt. Tja, het blijft een grapsig spelletje. Al moet je er net van houden.

Conclusie


Als je spelletjes speelt weet dan dat je er veel tijd aan kwijt bent.
Vergeet niet dat wat ik in de jaren heb geleerd is dat spelletjes leuk zijn,
maar vergeet niet dat het echte leven ook nog voor de deur staat.
Andere conclusie is dat er veel over te praten valt vooral gamers tegen andere gamers maar als ze dan over de normale onderwerpen praten dat ze in een keer kunnen dichtklappen omdat ze dat gewoon niet geleerd hebben.
Daar een goed voorbeeld waar het soms ook heen gaat met de gamers: refereert naar "The guild"

Nog een prettige dag :)
Categorie: Spellen
Mood: Gamersmood
Listening to: Mario Kart love song